Potrivit publicaţiei menţionate, atât ministrul de finanţe Mathias Cormann, cât şi cel de externe Julie Bishop au confirmat faptul că guvernul australian examinează în prezent noi sancţiuni împotriva Rusiei, printre acestea figurând şi încetarea livrărilor de uraniu.

Australia deţine cele mai mari rezerve de uraniu din lume. În anul 2007, Australia şi Rusia au semnat un acord de colaborare în domeniul utilizării energiei atomice în scopuri paşnice, cinci ani mai târziu Moscova primind primul lot de uraniu, aminteşte RIA Novosti.

Informaţiile legate de intenţia autorităţilor de la Canberra de a înceta livrările de uraniu către Rusia survin după ce Moscova a anunţat joi o serie de măsuri împotriva ţărilor care au adoptat sancţiuni la adresa sa, inclusiv împotriva Australiei. Ca răspuns la sancţiunile instituite de statele occidentale, Rusia a decis un embargou asupra majorităţii produselor agroalimentare, interdicţia vizând carnea de vită, de porc şi de pui, peştele, brânza, laptele, legumele şi fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia. (Sursa: Agerpres)