O nouă manifestaţie a simpatizanţilor AUR din România. De data aceasta, protestul a avut loc în faţa sediului Prefecturii Constanţa.

George Simion: România nu mai este de vânzare

Câteva sute de tineri, membri şi simpatizanţi ai celei mai noi formaţiuni din Parlamentul României, au venit la Constanţa cu steaguri, tobe şi fluiere, iar la manifestaţie a participat şi George Simion, copreşedinte al AUR, potrivit Antena 3.

Principalul mesaj la adresa autorităţilor: România nu este de vânzare. Mai exact, este vorba despre proiectul iniţiat de Guvernul condus de Florin Cîţu, prin care s-ar permite reluarea procesului de vânzare a activelor companiilor de stat. Proiectul este deja intrat în circuitul parlamentar.

Cei din AUR contestă vehement proiectul Executivului.

“Celor care vor să vândă Hidroelectrica, Transgaz, Portul Constanța, Tarom, Aeroportul Otopeni, le transmitem un mesaj foarte clar: România nu mai este de vânzare”, a spus, sâmbătă, George Simion.

Mesaj identic şi din partea PSD

O reacţie similară avea, cu o lună în urmă, şi liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

“Nu le-a ajuns cât au furat în pandemie! După împrumuturile uriașe de 30 de miliarde de euro, făcute anul trecut, Cîțu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria modernă a țării!

Vrea să vândă – PE NIMIC! – cele mai puternice și mai rentabile companii de stat! Tot ce a rămas mai valoros în patrimoniul statului român, companii cu profituri de miliarde de lei! Au încercat să facă asta și anul trecut! Nu le-a mers! Și acum ne vom opune, cu toate forțele!

Proiectul lui Cîțu, de abrogare a Legii inițiate de PSD, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzacții cu activele statului, nu trebuie să treacă!

România trebuie să acționeze la fel precum celelalte state europene – Germania, Franța, Polonia, Ungaria, țări care își protejează companiile strategice în această perioadă de criză provocată de pandemie!”, susţinea, în luna ianuarie, Marcel Ciolacu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica