Augustin Lazăr a decis că își va depune candidatura pentru un nou mandat. Ministerul Justiției organizează chiar acum un concurs pentru noul procuror general, în contextul în care mandatul lui Lazăr se încheie la sfârșitul lunii aprilie.

Augustin Lazăr a făcut anunțul că va candida iar pentru funcția de procuror general al României, printr-un comunicat de presă. Postul va fi vacant începând cu 28 aprilie. În tot acest timp, Augustin Lazăr este vizat într-un dosar în care i se cere revocarea din funcția de procuror general. În acest dosar nu a fost luată încă o decizie.

Augustin Lazăr își dorește un nou mandat pentru că, spune el, are multe proiecte în derulare, pentru că vrea să și le ducă la bun sfârșit și pentru că răspunde așteptările colegilor procurori.

Pentru depunerea acestei candidaturi trebuie respectate mai multe etape și reguli. În primul rând, candidatura trebuie depusă până la data de 28 martie, la sediul Ministerului Justiției. Candidatul trebuie să depună un dosar cu 10 lucrări relevante pentru cariera sa, un eseu de 30 de pagini în care să-și motiveze dorința pentru ocuparea acestei funcții și cum vede activitatea Ministerului Public de acum încolo.

Pe data de 3-4 aprilie urmează ca Lazăr, dar și ceilalți candidați, să susțină mai multe interviuri cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. În urma interviurilor cu Toader, urmează să fie propusă persoana care va merge la CSM pentru un aviz pozitiv sau negativ.