Prin această investiţie vor fi create încă 60 de noi locuri de muncă până în 2013 iar zona de producţie va ajunge la 28.000 metri pătraţi în următoarele şase luni.

În iulie, preşedintele Audi, Rupert Stadler, a anunţat demararea unei investiţii de 900 milioane de euro pentru extinderea uzinei de la Gyor, urmând a fi create 2.100 de noi locuri de muncă.

Datorită acestei investiţii, producţia uzinei de la Gyor va creşte până la 125.000 de unităţi pe an începând din 2013. În plus, datorită unei noi instalaţii de presare, uzina din Ungaria va deveni cea de-a patra uzină Audi care va avea un ciclu complet de producţie, pe lângă cele de la Ingolstadt, Neckarsulm şi Bruxelles.

Până acum, uzina de la Gyor asambla numai modelul TT, folosind motoare construite local şi alte componente livrate de la uzina Audi de la Ingolstadt (Bavaria). Potrivit Audi, începând din 2013, fabrica din Ungaria va produce mai multe modele, inclusiv TT roadster, A3 Cabriolet şi o altă versiune a A3.

Premierul Viktor Orban a declarat recent că investiţia Audi va avea o contribuţie importantă la economia Ungariei, de până la 2% din PIB. Orban a adăugat că executivul va dezvolta educaţia şi alte servicii la Gyor pentru a sprijini investiţia Audi.

În cei 18 ani de când este prezent la Gyor, Audi a produs 20,5 milioane motoare şi 530.000 de autoturisme.

Pentru 2011, Audi, al treilea mare producător mondial de automobile de lux după rivalii BMW şi Mercedes-Benz, şi-a propus să vândă 1,2 milioane de autovehicule.
SURSA: Agerpres