Toţi cei patru parlamentari liberali de Bihor, asupra cărora planau suspiciuni de infectare cu coronavirus, au primit rezultate negative la testele efectuate.

“Am aflat aseară (marţi – n.r.) în jurul orei 23,00, din surse oficiale. Eram deja agitat, după ce am tot aşteptat de vineri să apară rezultatul. Toţi cei patru parlamentari PNL de Bihor suntem negativi la coronavirus”, a declarat miercuri de dimineață senatorul PNL Cornel Popa, conform Agerpres.

Astfel, senatorul Cornel Popa şi deputaţii Florica Cherecheş, Ioan Cupşa şi Gavrilă Ghilea, toţi cei patru parlamentari liberali din Bihor, au intrat, începând de vineri, în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

Suspiciune de infectare în masă

Măsura a fost luată după ce s-a aflat că senatorul de Constanţa, Vergil Chiţac, iar apoi şi deputatul de Constanţa, Bogdan Huţucă, au fost confirmaţi cu noul coronavirus COVID-19.

Cu toţii participaseră, împreună cu circa 100 de colegi de partid, luni, la reuniunea Biroului Politic Naţional a partidului, în cadrul căreia au fost validate candidaturile unor reprezentanţi ai PNL la alegerile locale din vară.

Trebuie amintit faptul că inclusiv Prim-Ministrul Ludovic Orban s-a plasat în auto-izolare, la sfîrșitul săptămânii trecute, la Vila Lac 1, în urma anunțului făcut de senatorul Vergil Chițac privind depistarea sa pozitivă la testul pentru COVID – 19.

De asemenea, suspiciunea a plutit și asupra mai multor miniștri, dar și a parlamentarilor, care au foste testați pentru a se vedea dacă au fost infectați cu coronavirus.