Vești incredibile venite din China. Pandemia de coronavirus i-a îmbogățit pur și simplu pe chinezi. Nu! Nu este nicio exagerare. Cifrele spun totul.

Au scăpat total de COVID

COVID-19 a dispărut din China, iar pandemia i-a îmbogățit, la propriu, pe chinezi. Numărul miliardarilor a crescut în ultimul an într-un ritm fără precedent. Averea celui mai bogat chinez s-a majorat cu 45%. Mai mult, infectările sunt aproape de zero, doar 11 cazuri noi au fost raportate în ultima zi.

Cei mai bogați chinezi și-au sporit averile cu 1.500 de miliarde de dolari în acest an, mai mult decât în ultimii cinci ani la un loc. Averile au sporit pe măsură ce comerţul electronic şi jocurile online au crescut exploziv în perioada carantinei, potrivit unui raport citat de AFP, conform Agerpres.

Raportul Hurun, care măsoară averile chinezilor, arată că pentru al treilea an la rând, Jack Ma, fondatorul grupului de comerţ electronic Alibaba, este cel mai bogat om din China. Averea sa a crescut cu 45%, până la 58,8 miliarde de dolari, graţie faptului că achiziţiile online s-au majorat pe măsură ce oamenii au stat în casă pe timpul lunilor de carantină.

Urmează Pony Ma, patronul Tencent, care deţine aplicaţia WeChat, cu o avere de 57,4 miliarde de dolari, cu peste 50 la sută mai mult decât anul trecut. Asta în pofida temerilor cu privire la perspectivele companiei sale după ce autorităţile americane au ameninţat că vor interzice această aplicaţie din motive ce ţin de securitatea naţională.

Pe locul al treilea este Zhong Shanshan, patronul Nongfu Spring, un gigant al apei îmbuteliate. Averea sa este estimată la 53,7 miliarde de dolari după recenta listare a companiei sale la Bursa de la Hong Kong.

Pieţele bursiere în creştere şi un val de noi listări au creat, în fiecare săptămână, câte cinci noi miliardari în China, pe parcursul ultimului an, mai arată raportul. În total, 257 de persoane s-au alăturat clubului miliardarilor chinezi, după doi ani de scădere a acestui segment, astfel că în prezent China continentală are un număr total de 878 de miliardari. Comparativ, SUA aveau la începutul anului 626 de miliardari.