CNCAV a publicat contraindicațiile vaccinurilor anti-Covid-19! Chiar dacă urmați tratament cu anticoagulante, aveți trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare, vă puteți vaccina, arată autoritățile.

Astfel, Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare – CNCAV a emis un avertisment cu privire la persoanele care nu ar trebui să se vaccineze împotriva Covid-19.

CNCAV a publicat contraindicațiile vaccinurilor anti-Covid-19! Unde este indicată prudența

Autoritățile recomandă persoanelor care manifestă hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului să nu se vaccineze.

În același timp, se recomandă prudență la administrarea vaccinurilor, pentru a evita apariția sângerărilor/echimozelor. Iar prezența unei infecții minore și/sau creșterea ușoară a temperaturii nu constituie un motiv de amânare a vaccinării.

CNCAV indică și linkurile la care se pot afla mai multe informații cu privire la caracteristicile vaccinurilor anti-Covid-19 utilizate în acest moment în România.

”Contraindicațiile la vaccinurile împotriva COVID-19!”

”Contraindicațiile la vaccinurile împotriva COVID-19!

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului este contraindicația valabilă pentru toate cele 4 vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană.

Chiar dacă urmați tratament cu anticoagulante/aveți trombocitopenie/orice tulburare de coagulare, vă puteți vaccina.

În mod similar oricărui vaccin, acesta va fi administrat cu prudență pentru a evita apariția sângerărilor/echimozelor.

Recomandăm să informați personalul din centrul de vaccinare.

”Ce afecțiuni reprezintă o contraindicație temporară la vaccinare?”

Ce afecțiuni reprezintă o contraindicație temporară la vaccinare?

Vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecțiune febrilă severă acută sau infecție acută.

Totuși, prezența unei infecții minore și/sau creșterea ușoară a temperaturii, nu constituie un motiv de amânare a vaccinării.

Mai multe informații despre vaccinurile împotriva COVID-19 găsiți în Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP): Comirnaty (Pfizer BioNTech), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca Oxford), Janssen (Johnson&Johnson).

De asemenea, vă recomandăm să raportați reacțiile adverse la ANMDMR prin accesarea următorului link.”, se arată pe pagina oficială de Facebook a CNCAV.

Sursă foto: Dreamstime.