Lucrările de excavaţie şi pereţi mulaţi vor fi realizate de către SBR Soletanche Bachy Fundatii. Odată atins nivelul proiectat al săpăturii, vor fi demarate în paralel lucrările la fundaţie şi structură, se arată într-un comunicat al dezvoltatorilor. Cei doi parteneri au obţinut o nouă autorizaţie de construire în septembrie 2013, care include o serie de modificări faţă de planurile iniţiale.

Noul proiect va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 mp, aproximativ 200 de magazine şi 2.600 de locuri de parcare subterană. Investiţia necesară dezvoltării centrului comercial a fost estimată la 180 mil. euro.

 „Începerea lucrărilor pe şantier este un pas important în dezvoltarea ParkLake şi suntem încrezători că vom oferi bucureştenilor o experienţă inovatoare de cumpărături în 2016”, a declarat Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra România.

Planurile dezvoltatorilor au fost date peste cap de nenumărate ori de o serie de conflicte juridice care i-au obligat să îşi recalibreze proiectul în repetate rânduri. Ulterior, când lucrurile păreau că s-au lămurit la nivel juridic, au apărut probleme cu solul pe care urmează să fie construit noul mall şi lucrările au fost din nou amânate. Acum, cei doi parteneri şi-au reînnodat acordul în noiembrie anul trecut. În varianta iniţială, proiectul urma să cuprindă cel mai mare mall din România, cu o suprafaţă închiriabilă de 110.000 mp, întinsă pe cinci etaje, clădiri rezidenţiale şi terenuri de sport, care presupuneau o investiţie de peste 600 mil. euro.

Cei doi parteneri au anunţat în trecut că au semnate pre-contracte de închiriere cu retaileri precum Cora, care ar trebui să ocupe o suprafaţă de circa 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home, H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti şi Bershka. La aceştia se adaugă peste 20 de restaurante internaţionale şi un multiplex Cinema City cu 16 săli.

Proiectul urmează a fi construit pe un teren de 8,2 hectare, achiziţionat în 2007 de către Caelum Development pentru 53 mil. euro de la Eduard Ioan Dan Romalo.