Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş, Romaniţa Jumanca, este asistent universitar la Facultatea de Litere a Universităţii de Vest din Timişoara, Departamentul de Limba Engleză. Cu toate acestea, ea a găsit justificări pentru gafele frecvente de exprimare ale premierului Viorica Dăncilă.

Romaniţa Jumanca spune că o susţine cu convingere pe Viorica Dăncilă şi îşi doreşte ca aceasta să ajungă preşedinte “pentru ţara în care eu vreau să trăiesc”. Liderul Organizaţiei de Femei a PSD Timiş susţine că ar avea aceeaşi părere despre Dăncilă şi dacă nu ar fi făcut parte din Partidul Social-Democrat, scrie Adevărul.

„Vă spun cu o convingere fermă. Doamna Viorica Dăncilă este alegerea mea ca preşedinte pentru ţara în care eu vreau să trăiesc. Organizaţia a Femeilor Social Democrate Timiş merge mai departe cu susţinerea doamnei Viorica Dăncilă ca preşedinte al ţării. Ar fi fost alegerea mea şi dacă nu aş fi făcut parte din PSD. Aş fi votat cu doamna Viorica Dăncilă cu aceeaşi convingere pe care o am astăzi. De ce?

Pentru că are un mesaj care îndeamnă la unitate şi respect într-un spaţiu politic infestat de ură, de dezbinare, de un limbaj aş spune suburban şi foarte agresiv. Reprezintă un echilibru în politică. A dovedit o capacitate extraordinară de muncă care ne inspiră şi pe noi. A demonstrat o voinţă de fier de care actualul preşedinte s-a dovedit incapabil în momente dificile. Are în spatele ei o guvernare bună. Viorica Dăncilă are o eleganţă de care politica românească, spunem noi, are nevoie.”

Întrebată de jurnalişti cum comentează, din postura de cadru universitar, gafele premierului Dăncilă, Romaniţa Jumanca a declarat:

„În primul rând, doamna Dăncilă se regăseşte într-o poziţie nu grozav de comodă. Emoţiile, atunci când eşti într-o asemenea poziţie, există. Una este atunci când suntem în faţa dumneavoastră cu aparatul de filmat intervievându-ne, una este off the record şi altfel discutăm atunci când ne aflăm în faţa camerei de filmat.”