Rezultatele pot fi vizionate pe site-ul www.evaluare.edu.ro. 

Tot azi, elevii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestații, iar o a doua comisie de corectare le va reevalua lucrările, urmând ca pe 23 iunie să fie afişate notele finale. Între orele 14,00 şi 19,00, se vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate sâmbătă. 

În Bucureşti, 53 de absolvenţi de gimnaziu au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. În Capitală, au fost înscrişi 13.780 de absolvenţi de clasa a VIII-a pentru a susţine acest examen. 

La nivel naţional, la sesiunea din acest an s-au înscris peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a. 

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a de liceu. 

Site-ul Edu.ro a fost  picat marți dimineață, ca în fiecare an în ziua rezultatelor. Totuși, dacă încă există probleme cu platforma, puteţi verifica rezultatele pe un site separat lansat de Ministerul Educației. 

Evaluarea Națională 2018 a fost susţinută de peste 150.000 de elevi, absolvenți de clasa a VIII-a. 

Cei peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut săptămâna trecută luni proba la Limba română, iar miercuri proba la Matematică. Joi ss-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă. 

Sute de elevi care au terminat clasa a opta au reuşit să obţină media zece la Evaluarea Naţională, însă au fost şi candidaţi care nu au reuşit să obţină note de trecere. Printre şcolile din ţară, au fost şi unele în care niciun elev nu a promovat examenul.

Peste 90% dintre elevii din judeţul Cluj care au susţinut examenul de Evaluare Naţională au obţinut medii peste 5, iar 21 dintre au au avut medii de 10, rezultatele fiind foarte bune.

Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar în curs. Procesul admiterii în liceu pentru anul școlar 2018-2019 a început încă din februarie, atunci când a fost elaborarat planul de măsuri în cazul fiecărui județ și pentru municipiul Bucureşti pentru pregătirea şi organizarea admiterii.

Elevii din clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu în perioada 29 iunie – 3 iulie 2018, urmând ca pe 9 iulie să se desfăşoare repartizarea computerizată într-o singură etapă.