Administrația Fondului de Mediu – AFM a blocat după doar câteva ore de funcționare accesul la aplicația în care doritorii se pot înscrie pentru a beneficia de subvenția de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice, un program cu valoare de peste 650 de milioane de lei.

Dorin Corcheș, vicepreședintele AFM, a declarat că ”a apărut o situație ce a ridicat o serie de suspiciuni. Unul dintre instalatori a introdus foarte multe cereri pe zona Sud-Vest”. El a confirmat verificările făcute de ministrația instituție în legătură cu înscrierile din zona Olteniei și a spus că ”am oprit aplicația prin dispoziția președintelui AFM pentru a face unele verificări și analize cu privire la evoluția aplicației în prima zi de lansare”, informează g4media.ro.

Corcheș a mai spus că, în doar 4 ore de la deschiderea aplicațiilor, fondurile alocate pentru regiunea Sud-Vest Oltenia s-au epuizat, astfel încât AFM a suspendat funcționarea aplicației informatice (fotovoltaice.afm.ro) la ora 16:30. Un anunț în acest sens a fost postat și pe pagina de Facebook a instituției.

Vicepreședintele Dorin Corcheș a refuzat să spună numele instalatorului care a înscris atât de multe aplicații într-un timp atât de scurt. Potrivit datelor publice, firma respectivă ar fi depus peste 2.700 de aplicații în doar câteva ore, mai mult decât aplicațiile depuse în oricare dintre celelalte șapte regiuni.

Iar oficialii Ministerului Mediului iau în calcul depunerea unei plângeri penale pentru posibila fraudare a aplicației electronice. Firma vizată ar fi depus proiecte pentru zona Olteniei, arată sursa citată.