Dumitru Buzatu  a fost prins în flagrant în momentul în care primea 1,25 de milioane lei mită. Banii erau marcaţi de DNA. Ieri a apărut un video în care se vede cum preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui a primit banii. Ei i-au fost dați de prietenul său Emil Savin, supranumit „regele asfaltului”.

Acum, a mai apărut un filmuleț. El a fost difuzat de România TV. În acesta se poate observa cum procurorii aleargă și îl scot cu forța din mașină pe Dumitru Buzatu. După ce a luat şpaga de 1.25 milioane lei a pus banii în maşina proprie.

Dumitru Buzatu, înconjurat de maşinile DNA

Preşedintele CJ Vaslui a fost înconjurat de maşinile procurorilor anticorupţie. Pe drum a fost oprit de procurorii anticorupţie, care urmăriseră toată „tranzacţia”. Unii procurori s-au dat drept pescari şi l-au urmărit îndeaproape de la primirea banilor, până la plecarea lui de la pescuit.

De altfel, a apărut și referatul întocmit cu propunerea de arestare preventivă. Procurorii DNA descriu momentul flagrantului în care Buzatu este surprins primind mita de 1,25 milioane lei.

Dumitru Buzatu
SURSA FOTO: captură România TV
Dumitru Buzatu
SURSA FOTO: captură România TV
Dumitru Buzatu
SURSA FOTO: captură România TV

Amanta de 30 de ani, rol cheie în intermedierea șpăgii

Referatul procurorilor scoate la iveală informații despre Dumitru Buzatu. Amanta de 30 de ani, care îi era și secretară, a avut un rol cheie în intermedierea șpăgii. Ea este cea care îi suna pe cei implicați în tranzacții. În plus, se afla și ea alături de Buzatu în momentul flagrantului.

În momentul în care a plecat de la pescuit, având în maşină banii din mită, Dumitru Buzatu a fost oprit pe procurorii anticorupţie. Maşina baronului de Vaslui a fost înconjurată, iar Dumitru Buzatu a fost scos cu forţa din maşină.

 

Procurorii DNA au arătat în referat că există probe temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunile pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și punerea in mișcare a acțiunii penale.

„Inculpatul BUZATU Dumitru a săvârșit infracțiunea pentru care este cercetat aceasta fiind dovedită de mijloacele de probă administrate în cauză până la acest moment al urmăririi penale”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Puteți consulta aici întreg referatul de 52 de pagini al procurorilor DNA.

A fost arestat și expertul din dosarul preşedintelui CJ Vaslui

Expertul din dosarul Dumitru Buzatu a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată duminică, 24 septembrie, de către Tribunalul Vaslui. Decizia nu este defintivă.

Bărbatul este acuzat de luare de mită şi de trafic de influenţă. Conform anchetatorilor, acesta ar fi primit de la omul de afaceri care este martor în dosar suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză privind lucrări de modernizare a drumurilor executate de firma acestuia, raport care să contrazică propriul raport realizat anterior în baza unui contract cu Consiliul Judeţean şi care nu corespundea realităţii din teren.

Raportul era necesar, după ce între Dumitru Buzatu și omul de afaceri au apărut divergenţe în legătură cu plata lucrărilor şi implicit cu cuantumul mitei care trebuia remisă lui Buzatu.

De asemenea, expertul i-a mai promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factori de decizie din CJ Vaslui pentru a-i achita facturile pentru lucrările executate.