Pe pagina proiectului există informații în limba română referitoare la situațiile nou apărute în criza coronavirusului. Informaţiile sunt destinate românilor care doresc să plece la muncă sau se află deja pe teritoriul german. În plus, aceştia au la dispoziţie o linie telefonică specială de unde pot afla ce drepturi au şi pot raporta posibile abuzuri.

Ce se întâmplă dacă firma suferă de pe urma epidemiei și nu vă mai poate da de muncă?

După cum scrie ziarulromânesc.de, angajatorul poate depune o cerere de indemnizație pentru şomaj tehnic (Kurzarbeitergeld). Angajatorul primește un sprijin financiar de la Agenția naţională pentru ocuparea forței de muncă (Arbeitsagentur) pentru salariile angajaților. Această indemnizație reprezintă 60% din salariul net, iar dacă aveți cel puțin un copil, indemnizația ajunge la 67% din salariul net.

Dacă angajatorul vă trimite acasă, trebuie să țineți minte că este obligat să vă plătească mai departe salariul. Vă recomandăm să cereți angajatorului să vă confirme în scris că vă trimite acasă sau dacă acesta refuză să vă ofere un document scris, încercați să nu vorbiți cu el despre aceasta fără a vă asigura că aveți pe cineva ca martor la discuție.

Angajatorul nu are voie să vă oblige să luați zile libere ca să epuizați orele suplimentare. Fără acordul dvs. nu poate face aceasta. Dacă angajatorul decide să închidă firma preventiv, acesta este obligat să plătească mai departe salariul dvs. pentru această perioadă.

„Atenție! Nu semnați niciun document pe care-l primiți de la angajator din cauza epidemiei de coronavirus. Este posibil ca dvs. să semnați în neștiință de cauză modificarea, rezilierea contractului sau chiar concedierea. Semnătura dvs. poate avea consecințe foarte grave și ireversibile”, este sfatul Faire Mobilität.