Este o zi importantă pentru mulți români. De astăzi se deschid mall-urile ca urmare a măsurilor de relaxare impuse de autorități. Multe magazine vor rămân închise în semn de protest faţă de proprietarii centrelor comerciale care au facturat chiriile şi în perioada în care acestea au fost închise.

Începând de luni, 15 iunie, se redeschid mall-urile iar retailerii au luat toate măsurile de siguranţă pentru a proteja atât clienţii, cât şi angajaţii de răspândirea coronavirusului. În mall-uri se găsesc deja afișe și stickere cu distanțare socială, dezinfectant în anumite puncte cheie și personal care să ia temperatura tuturor celor care trec pragul. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în incinta mall-urilor și personalul din magazine are responsabilitatea de a verifica clienții și de a se asigura că măștile sunt purtate corect.

Magazinele se vor redeschide, însă vor afişa semne de protest la intrare. Multe centre comerciale protestează față de deciziile legate de plata chiriilor,  dar și legat de problema angajaţilor.