Există o mulțime de motive pentru care utilizatorii doresc să-și actualizeze iPhone-ul cu noua versiune a iOS 13.3, însă YubiKey 5Ci ar trebui să fie o prioritate pentru ei.

Se pare că noul sistem de operare IOS 13.3, poate fi accesat de la distanță de persoane necunoscute, iar această eroare se poate constata prin stingerea ecranului și blocarea telefonului.

YubiKey oferă posibilitatea de a remedia erorile și de a securiza toate logările de pe telefon.

Apple nu a clasificat această problemă ca fiind o vulnerabilitate comună ci o expunere vulnerabilă demnă de securitate, scrie Forbes.

Cum poate o persoană de la distanță să blocheze un iPhone?

Potrivit unui raport publicat de TechCrunch, un cercetător de securitate cu numele de Kishan Bagaria a descoperit o eroare în funcția de transfer de fișiere AirDrop care a fost introdusă în iOS 7.

Bug-ul de refuz de serviciu, pe care Bagaria îl numește AirDoS, permite unui atacator să spameze în mod eficient toate iPhone-urile din apropiere cu o casetă pop-up pentru partajarea AirDrop.

Bagaria a descoperit că, folosind un instrument open-source disponibil, putea efectua atacul pe toate telefoanele iPhone care se aflau în raza de acțiune wireless.

Dacă un atacator AirDoS continuă să trimită fișiere în mod repetat, atunci acesta blochează utilizatorul din dispozitivul lui.
Acest atac de blocare nu se limitează doar la un singur iPhone, acesta poate efectua atacul pe toate telefoanele iPhone care se află în raza wireless disponibilă.