Compania Apple a anunțat că în toamna anului viitor vor ieși pe piață 6 noi modele de tip iPhone numite iPhone 12. Printre noile modele se numără și versiunile iPhone Plus și Max.

Lista celor 6 noi modele

  • iPhone 12 4G cu ecran de 6.1 inch LCD și camere duale
  • iPhone 12 Pro 4G cu ecran 5.4 inch OLED și camere duale
  • iPhone 12 Pro 5G cu ecran 5.4 inch OLED și camere duale
  • iPhone 12 Pro Plus 4G cu ecran 6.1 inch OLED, trei camere și capabilitatea senzorială 3D
  • iPhone 12 Pro Plus 5G cu ecran 6.1 inch OLED, trei camere și capabilitate senzorială 3D
  • iPhone 12 Pro Max 5G cu ecran 6.1 inch OLED, trei camere și capabilitate senzorială 3D

Ce schimbări vor avea noile modele

Presa internațională zvonește că noile modele de la Apple vor avea un alt design, similar telefoanelor de tip iPhone 4. Mai exact, noile modele ar putea avea marginea din metal exact ca modelele din 2010-2011. Analistul Apple, Ming-Chi Kuo a declarat că noile modele vor folosi un design de segmentare mai complex.

Noul iPhone va avea o ramă de oțel inoxidabil care o va înlocui pe cea din prezent. Pentru fața și spatele telefonului se va folosi, în continuare, sticlă.

Materialul care va fi folosit pentru ecranul noilor modele Apple este menit să minimizeze șansa ca ecranul să se spargă și aduce integritate pe termen lung.

Display-ul va fi schimbat din LCD în OLED

Folosirea ecranelor de tip OLED de către Apple pentru noile modele va oferi utilizatorilor mai multă flexibilitate atunci când țin telefonul în mână.

Următoarele modele Apple, care vor fi lansate în 2020, vor adopta tehnologia Y-OCTA, folosită în prezent de Samsung. Această tehnologie va permite noilor modele să aibă circuitele de la ecranul tactil integrate în OLED fără a fi necesar un strat separat. Acest lucru rezultă într-un display mai subțire, implicit și un cost de producție mai mic.

Următoarea gamă de telefoane iPhone ar putea adopta tehnologia LTPO pentru display folosită în Apple Watch.

Specificații tehnice

Se presupune că TSMC vor produce chipurile de 5 nanometri pe care Apple le vor folosi în gama de telefoane din 2020. Procesul de 5 nanometri va produce chipuri care sunt mai mici, mai rapide și mai eficiente datorită administrării termale îmbunătățite.

Analiștii de la Barclays consideră că modelele Pro ale iPhone 12 vor avea 6gb, în timp ce modelul standard va avea 4gb.

Bateria va avea și ea mici îmbunătățiri deoarece Apple lucrează la un modul de protecție al bateriei personalizat . Acest urmează să aibă o dimensiune și grosime înjumătățită, comparativ cu modelele din trecut.

Se așteaptă o îmbunătățire și pentru sistemul de încărcare wireless. Jun Zhang, analist pentru Rosenblatt, a declarat că acest lucru este datorat „consumului ridicat de baterie al modelelor 5G, comparativ cu cele 4G”.

Noul sistem al camerelor

Apple a făcut schimbări majore camerei din spate pentru modelele din 2019, prin noul sistem care se folosește de lentile triple, în cazul lui iPhone 11 și Pro Max. Se presupune că 2020 o să aducă și mai multe îmbunătățiri, printr-un sistem 3D pe bază de lasere care vor aduce aduce îmbunătățiri majore în experiențele de realitate augmentată.