Din câte se pare hoții au reușit să sustragă banii din numeroase conturi bancare. Numai în ultimul an au fost depuse peste 17.000 de plângeri în care erau reclamate fraude cu cardul.  

Concret, hoții au reușit să creeze aplicații care citesc cardurile. Este suficient să se aproprie de o persoană care are un card contactless și îi oate citi datele cardului în doar câteva secunde.

După copierea datelor de pe card, hoții vor face și o copie a cardului, care potrivit specialiștilor poate fi realizată în cinci secunde, urmând ca mai apoi să facă cumpărături sub 100 de lei, până când vor goli cardul. 

Din fericire, există și metode pentru a te putea feri de cei care se folosesc de asemenea mijloace pentru a copia datele de pe cardurile contactless. Tot ce trebuie să facă deținătorul unui card contactless este să folosească o metodă care să se interpună între cititorul hoțului și card: există suporturi de card care țin în siguranță cardurile și care costă aproximativ 100 de lei, sau mai simplu și mai economic, cardul poate fi învelit în staniol.