În ceea ce priveşte cursul dolarului american, BNR a anunţat o referinţă de 3,2808 lei, în urcare cu  1,5 bani (0,46%).
Totodată, cursul oficial al francului elveţian a continuat să urce semnificativ pentru a treia zi la rând, cu încă aproape 1,5 bani, până la 3,5334 lei.

Ora 12:20
Leul continua să se deprecieze consistent pe piaţa valutară în jurul orei 12:00, cursul euro sărind de 4,375 lei, pe fondul unui interes scăzut în regiune. Cu toate acestea, leul era singura monedă don regiune care se deprecia.
“Acum (ora 12:20 n.red.), se tranzacţionează la 4,3740-4,3470. Se cumpără, probabil e vorba de cerere comercială, dar volumele sunt foarte mici. Nu se întâmplă nimic interesant. Nu se mai vând bonduri, ci chiar au început să cumpere iar, dar randamentele nu mai sunt la minime istorice. Suntem cu randamentele cam la nivelul Ungariei”, a declarat un dealer pentru Capital.
Potrivit lui, în ciuda volumelor mici, leul era singura monedă principală din regiune care se deprecia, cu 0,4%,  în vreme ce forintul stagna, iar zlotul polonez se aprecia consistent, cu 0,5%.
Atât de fragilă este piaţa leului încât o tranzacţie ceva mai mare, de intrare în bonduri de exemplu, ar duce cursul imediat în jos, spune dealerul. Totuşi, se pare că strănii s-au cam potolit cu cumpărarea de bonduri, conchide dealerul.