În timp ce cercetările cu privire la efectele radiațiilor de pe telefonul mobil sunt încă greu de realizat, pentru cei care doresc să fie siguri, vă arătăm în continuare telefoanele care emit cea mai mare radiație atunci când sunt ținute la ureche în timpul apelului.

Oficiul Federal German pentru Protecția împotriva Radiațiilor are o bază de date cuprinzătoare de smartphone-uri – noi și vechi – și nivelul de radiații pe care îl emit. Astfel smartphone-ul care creează cel mai înalt nivel de radiații este Mi A1 de la producătorul chinez Xiaomi. Un alt telefon Xiaomi este pe locul doi – Mi Max 3. De fapt, companiile chineze sunt reprezentate foarte mult în această listă, reprezentând 8 din primele 16 telefoane, potrivit Statista. Telefoanele premium Apple, cum ar fi iPhone 7 și iPhone 8, sunt de asemenea prezente, la fel ca și cele mai noi telefoane Pixel de la Google.

După ce am aflat deja care sunt telefoanele actuale ce emit cea mai mare radiație, acest următor grafic arată telefoanele care emit radiațiile cele mai puține.

Smartphone-urile care creează cel mai scăzut nivel de radiații sunt Samsung Galaxy Note8 și ZTE Axon Elite – cu o rată de absorbție de 0,17 watt pe kilogram. De fapt, alături de Nokia, telefoanele Samsung domină acest grafic, opt dintre smartphone-urile din acest clasament provenind de la compania sud-coreeană. Acest lucru contrastează puternic cu rivalul lor major Apple. Două iPhone-uri ocupă un loc fruntaș în lista de telefoane care emit cea mai mare radiație, în comparație cu niciunul de la Samsung, mai scrie Statista.

Deși nu există o valoare universală pentru un nivel „sigur” de radiații emise de telefoane, Oficiul Federal German pentru Protecţia Împotriva Radiaţiilor certifică doar telefoanele care au o rată de absorbție specifică mai mică de 0,60 watt pe kilogram. Toate telefoanele prezentate aici, în cea de-a doua listă, sunt cu mult sub acest etalon.