Un presupus “atac terorist” a avut loc, miercuri, într-un oraș din sudul Suediei. În urma atacului, opt persoane au fost grav rănite. Se pare că atatcatorul și-a înjunghiat victimele.

Atacul a avut loc într-o localitate din sudul țării. Până la acest moment se știe doar că atacatorul a acționat singur, are aproximativ 20 de ani și i-a înjunghiat pe oameni pe stradă.  Nimeni nu a fost ucis, dar două dintre victime au suferit răni grave și au fost transportate la spital.  Ajunși rapid la fața locului, polițiștii l-au împușcat pe atacator, care este internat în acest moment sub pază strictă

Presupusul atacator, un bărbat în vârstă de 20 de ani, a fost rănit la picior de poliţie şi arestat miercuri după-amiaza în Vetlanda, un mic oraş din sudul ţării, potrivit autorităţilor. Acestea au exclus iniţial ipoteza unui atac terorist, dar miercuri seară au anunţat că există indicii cu privire la un act terorist

Europa, sub amenințare teroristă?

În Europa, cel mai recent atac terorist a fost comis la începutul lui noiembrie la Viena, când patru oameni au fost ucişi după ce un bărbat înarmat a deschis focul la întâmplare în centrul oraşului, cu câteva ore înaintea începerii unui nou lockdown naţional anticoronavirus. Autorul atacului, calificat drept terorist de către guvernul austriac, a fost împuşcat mortal de poliţie.

 Marea Britanie a decis reducerea nivelului de alertă teroristă, ca urmare a unei scăderi a numărului de atacuri teroriste înregistrate în Europa. Cel mai recent atac din Regatul Unit calificat de poliţie drept atentat terorist a fost atacul cu cuţitul din iunie anul trecut din oraşul englez Reading, în care Khairi Saadallah (26 de ani), originar din Libia, a atacat într-un parc două grupuri de trecători, omorând trei bărbaţi şi rănind alţi trei.

Saadallah a pledat „vinovat” la acuzaţiile de crimă şi tentativă de crimă şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, dar nu a fost acuzat de acte de terorism, cu toate că judecătorul a menţionat că atacul a avut o „legătură cu terorismul”.