UPC, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, oferă oferă acces gratuit la toate cele 20 de canale documentare existente în grilă, inclusiv toate canalele Discovery.
Din 1 decembrie, UPC România oferă clienților săi două noi canale – Discovery Investigation (ID) și Animal Planet HD – acesta din urmă fiind disponibil în premieră pe piața locală. Astfel, clienții UPC se pot bucura acum de toate cele 8 canale Discovery (Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, Discovery HD Showcase, ID – Investigation Discovery, TLC, Animal Planet și Animal Planet HD).

În plus, în perioada 1 decembrie 2012 – 7 ianuarie 2013, UPC oferă acces gratuit la toate cele 20 de canale documentare existente în grilă. Clienții care nu beneficiază de abonamente în care sunt incluse aceste canale documentare se pot bucura acum de conținut de calitate, oferit cadou de UPC în luna decembrie. Astfel, întreaga bază de clienți UPC va putea viziona gratuit programele oferite de aceste 20 de canale.

UPC România este în continuare operatorul cu cea mai extinsă grilă de canale documentare, 5 dintre acestea fiind disponibile în format HD. În prezent, grila de canale documentare a UPC România include – Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic, Travel Mix, Discovery ID, Discovery Science, Discovery World, National Geographic Wild, History Channel, DaVinci Learning, Zone Reality, Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature, Travel Channel, Discovery Showcase HD, National Geographic HD, National Geographic Wild HD, History Channel HD și Animal Planet HD.

HBO Maxpak, gratuit

De asemenea, clienții UPC România se pot bucura gratuit de pachetul HBO Maxpak: 5 canale, dintre care unul HD, pot fi urmărite gratuit în perioada 1-31 decembrie 2012. Cu Maxpak, clienții UPC se pot bucura de conținut de calitate – filme, seriale, concerte, documentare, seri tematice, etc. – difuzate pe HBO, HBO Comedy, HBO HD, Cinemax și Cinemax 2. Pachetul le oferă clienților posibilitatea de a viziona o gamă largă de filme – producții hollywoodiene celebre, filme de Oscar, filme de festival și producții originale.

Promoția se adresează clienților noi care se abonează la unul din cele două pachete de mai jos sau aleg un abonament de televiziune digitală de la UPC, clienților de televiziune analogică ce migrează către televiziunea digitală dar și actualilor clienți de televiziune digitală UPC care optează pentru un pachet cu o valoare superioară.

RDS nu avea aprobarea să scoată Discovery Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu, a declarat vineri dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că RCS&RDS nu a avut aprobarea Consiliului să scoată din grilele de cablu canalele Discovery, cazul urmând să fie analizat în prima şedinţă a CNA de săptămâna viitoare. APARE O NOUĂ TELEVIZIUNE! RDS a găsit înlocuitor pentru Discovery RCS&RDS a depus la CNA o cerere de licență pentru introducerea în grila Digi TV începând cu 1 decembrie 2012 a canalului BBC Entertainment, în locul Discovery Channel, iar de la 1 ianuarie 2013, și a canalului BBC Knowledge. Discovery Networks lansează petiția "Vrem Discovery pe RCS&RDS!" Postul Discovery Channel a fost scos ieri dimineață de pe platforma de televiziune Digi deținută de operatorul RCS&RDS. Dacă ieri, oficialii Discovery își exprimau dezamăgirea față de hotărârea RCS&RDS și îi invitau pe telespectatori să își exprime părerea cu privirea la decizie, contactând operatorul de cablu, astăzi, Discovery Networks lansează petiția: "Vrem Discovery pe RCS&RDS!" Cum le răspunde RCS&RDS preşedintelui Discovery şi şefului CNA Compania RCS&RDS a remis în această seară două puncte de vedere referitoare la declaraţiile preşedintelui Discovery Networks şi şefului CNA, după ce operatorul de cablu a scos din grila de programe mai multe posturi tv.