'Credem în continuare… că acest atacator a acţionat singur şi a fost inspirat de terorismul internaţional. În această etapă nu avem informaţii specifice despre alte ameninţări la adresa populaţiei', a spus Rowley.

Totodată, Rowley a revizuit în scădere bilanţul atentatului de miercuri, informând că trei persoane au fost ucise, plus autorul atacului. 'Bilanţul a fost revizuit în jos', a declarat Rowley, afirmând că victimele sunt o femeie de circa 40 de ani, un bărbat în jurul vârstei de 50 de ani şi poliţistul de 48 de ani atacat în faţa intrării Parlamentului. Miercuri seara, poliţia stabilise bilanţul la patru morţi, în afară de autorul atacului.

Comandantul unităţii antiteroriste a poliţiei britanice a mai menţionat că persoanele decedate sunt de diverse naţionalităţi, dar nu a dat detalii. În spitale mai sunt internate şi tratate 29 de persoane, dintre care şapte sunt în stare critică.

Ministerul de Externe sud-coreean a informat că printre răniţi se numără şi cinci cetăţeni sud-coreeni. Trei femei şi un bărbat în jurul vârstei de 50 şi 60 de ani au suferit fracturi, iar o altă femeie de circa 60 de ani a suferit un traumatism cranio-cerebral ca urmare a unei căzături, a informat MAE sud-coreean într-un comunicat, adăugând că patru dintre cei cinci au fost între timp externaţi.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a MAE chinez a declarat, la Beijing, că un turist chinez a fost uşor rănit, fără a da detalii suplimentare.

Totodată, poliţia crede că l-a identificat pe atacator, dar a refuzat să-l numească. AGERPRES