Asus HD6970 "Cayman XT" beneficiază din fabrică de frecvența de 890MHz pentru nucleu și 5.5GHz pentru memorii, în timp ce ASUS HD6950 “Cayman PRO” ajunge la frecvența de 810MHz pentru nucleu și la cea de 5GHz pentru memoria video. Testate și verificate, aceste operațiuni de supratactare oferă utilizatorilor beneficii și performanțe grafice ridicate: un număr suplimentar de cadre pe secundă și o rulare constantă chiar și în cele mai intense secvențe din jocuri, fără a compromite fiabilitatea și longevitatea produsului.
Binecunoscuta interfață pentru supravoltaj, Voltage Tweak, este încorporată în ambele modele HD6970 și HD6950. Jucătorii pot ridica frecvențele cu până la 50% în prezența unei răciri adecvate. Această creștere fenomenală este la îndemâna utilizatorilor avansați și a celor dedicați perfecțiunii grafice.
Asus a schimbat încă odată carcasa de plastic cu una de aluminiu, mult mai eficientă din punct de vedere termic. Acest lucru permite o răcire mai bună pentru ambele modele HD6970 și HD6950, căldura de la suprafață fiind eliminată uniform și mai rapid comparativ cu design-ul de referință. Mai puțină căldură se traduce într-o stabilitate mai mare, performanță superioară, o durată mai lungă de funcționare și un potențial de overclocking crescut.
Asus HD6970 și HD6950 sunt dotate cu funcțiile inovative de la AMD, incluzând Eyefinity, HD3D şi tehnologiile EyeSpeed.