În 2013 Aston Martin împlinește 100 de ani. O vârstă venerabilă pentru un constructor auto de legendă. Compania fondată în 1913 de Lionel Martin și Robert Bamford a reușit să scoată pe piață primul model purtând faimosul nume Aston Martin punând sub capota unui model Isotta-Fraschini un propulsor Coventry-Simplex cu patru cilindri. Succesul mărcii se leagă de o întreagă pleiadă de victorii repurtate în curse de viteză și anduranță  dar și de vehiculele care au făcut să ofteze mulți iubitori ai filmelor cu James Bond, impulsivul și seducătorul agent secret creat de Ian Fleming. Sunt greu de uitat peripețiile agentului 007 alături de DB5 în „Goldfinger”, de un DBS în „On Her Majesty’s Secret Service”, de un V8 Volante în „The Living Daylights”, noi versiuni DB5 în „GoldenEye” și „Tomorrow Never Dies” sau de V12 Vanquish în „Die Another Day” și ultimele variante DBS în „Casino Royale” și „Quantum of Solace”.
Ei bine, acestor mașini legendare li se va adăuga încă una care pare a avea mai multe șanse să devină o vedetă mai cunoscută decât toate celelalte la un loc. Asta pentru că va fi imaginea cu care Aston Martin va păși în cel de-al 101-lea an de istorie. „Va fi un model cu totul nou. Trebuie să facem ceva remarcabil pentru a ne marca centenarul. Nu va fi un DB9 cu o simplă emblemă «Centenary Edition» și nici o ediție limitată precum supercarul One-77”, a declarat pentru AutoExpress, Ulrich Bez, CEO al Aston Martin. Oficialul a ținut să adauge câteva cuvinte destinate celor care au criticat în ultima perioadă asemănările dintre ultimele modele Aston: „Cele mai bune mașini dpășesc cu brio testul timpului. Este nevoie de evoluție în design, nu de schimbări radicale constante. Priviți Porsche 911”.
Modelul care va purta mai departe imaginea exclusivistă a mărcii Aston Martin pare să fie un derivat al lui DBS cu un design ceva mai radical inspirat din liniile fenomenalului One-77. Conform jurnaliștilor de la AutoExpress, sub capota modelului se va afla o uzină de forță V12 de 6.0 litri care va dezvolta nu mai puțin de 550 CP și va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde.