Constructorul britanic, cunoscut pentru că este marca preferată de James Bond, este angajat într-un amplu program de reorganizare de la venirea la conducerea companiei, în 2014, a lui Andy Palmer. Printre altele, se are în vedere împrospătarea gamei de produse, dar și dorința de a pătrunde pe noi segmente de piață, precum SUV.

Aston Martin DBX, primul SUV de serie din întreaga istorie de 106 ani a companiei, a debutat la salonul auto de la Los Angeles. Este un nou model pe segmentul autoturismelor de lux din această gamă, care se alătură Bentley Bentayga și Lamborghini Urus.

Așa cum se cuvine automobililelor din această clasă, Aston Martin DBX se poate mândri cu un interior prevăzut pentru cinci locuri, totul îmbrăcat în piele naturală. Constructorul britanic a pus accent pe confort și siguranță în trafic.

Prețurile sunt deja cunoscute: în Marea Britanie, Aston Martin DBX va fi comercializat pornind de la 158.000 de lire sterline, în Germania – de la 193.500 euro, în Statele Unite – de la 189.000 de dolari.