Aston Martin va lansa o maşină de oraş de mici dimensiuni, denumită Cygnet, care va fi produsă de Toyota şi va avea la bază modelul Toyota iQ, scrie Mediafax.

Modelul fabricat de Toyota pentru Aston Martin va reprezenta singurul contract de producţie pe care constructorul japonez Toyota îl are cu altă marcă.

Aston Martin Cygnet va fi lansat în Europa, însă alte detalii privind producţia, data lansării şi preţul nu au fost stabilite, potrivit unui oficial Toyota.

„Mai avem mult de muncă, dar am încredere că acest proiect va deveni realitate într-un timp nu prea îndepărtat”, a declarat directorul general executiv al Aston Martin, Ulrich Bez.

Aston Martin este una dintre mărcile de lux britanice. Maşinile constructorului sunt cunoscute din apariţiile în filmul „James Bond”, precum şi pentru performanţele şi preţurile lor ridicate.

Toyota iQ este singurul automobil din lume cu o lungime mai mică de trei metri şi care are patru locuri, potrivit fabricantului.

Maşina a fost lansată la jumătatea acestei luni în România şi are preţuri cuprinse între 13.031 euro şi 16.000 de euro cu TVA inclusă.

SURSA: Mediafax