"În ciuda faptului că am cerut Ministerului de Externe dublarea numărului secţiilor de vot în diaspora acesta nu a ţinut cont şi astfel în toate secţiile de votare din străinătate s-au format cozi foarte mari de 2-4 ore de stat şi mulţi romani au renunţat să mai voteze. De aceea cerem demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean pentru proastă organizare a acestor alegeri", arată reprezentanţii FADERE într-un comunicat remis duminică AGERPRES.

Totodată, reprezentanţii asociaţiilor româneşti din Europa "solicită Biroului Electoral Central să prelungească programul de vot atât cât este necesar în secţiile de votare din diaspora acolo unde cozile sunt foarte mari în aşa fel încât toţi cei care doresc să îşi exercite dreptul de a vota să o poată face".

Şi candidata independentă la alegerile prezidenţiale Monica Macovei a solicitat prelungirea programului în secţiile de votare din străinătate dacă la ora 21,00 încă mai este lume la coadă. 'Toţi cetăţenii români care s-au deplasat până la secţia de vot trebuie să voteze', susţine Macovei într-un comunicat.