„Vrem să îi ajutăm pe cei izolați, care nu au posibilitate să iasă din casă, să intre în posesia strictului necesar (alimente, medicamente, produse de uz casnic sau orice altceva ce pentru ei este vital).

Tu ne poți ajuta să ajungem la ei! Semnalează-ne un caz!”, este apelul lansat pe site-ul Asociaţiei.

În România, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a crescut la 139. Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, duminică, până la ora 17.00, au fost confirmate 16 cazuri noi.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 16 persoane au vârsta cuprinsă între 5 ani și 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună, cu excepția bărbatului internat la spitalul Victor Babeș, care a prezentat complicații, dar a cărui stare este ameliorată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.855 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.