Înlocuitorul lui Ivan Hodac, care după 12 ani în cadrul Asociației a decis să se pensioneze, este cetățean belgian și are 55 de ani. Interesant este că, noul secretar general al ACEA nu provine din industria auto, ultimul său loc de muncă fiind cel de vice-președinte la divizia asiatică a Procter&Gamble. Erik Jonnaert este absolvent al universității Harvard și și-a îceput cariera la firma de avocatură Linklaters.
„Ocazia de a reprezenta una dintre cele mai importante industrii din Europa în aceste vremuri dificile este o onoare”, a declarat în momentul numirii Erik Jonnaert. De asemenea, șeful ACEA, Sergio Marchionne, care este și CEO al grupurilor Fiat și Chrysler, a menționat că „este convins că Erik Jonnaert va continua munca excepțională a lui Ivan Hodac, cel care a servit ACEA mulți ani și a transformat Asociația într-una dintre cele mai respectate de la Bruxelles”.
Asociația Constructorilor Auto Europeni reprezintă companii importante precum BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT S.p.A., Ford Europa, General Motors Europe, Hyundai Motor Europe, IVECO S.p.A., Jaguar Land Rover, PSA Peugeot Citroën, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen  Group, Volvo Cars și Volvo Group.