Munca de cercetare a Honda în robotica umanoidă a început acum aproape un sfert de secol, iar 14 ani mai târziu, pe 31 octombrie 2000, ASIMO a fost creat.
De la dezvăluirea sa la Universitatea Tehnică din Darmstadt în iunie 2003, ASIMO a inspirat, educat și influențat mii de oameni din regiune și a fost aclamat atât de ingineri cât și de oameni de știință.
ASIMO a vizitat muzee de știință pe tot cuprinsul Europei, a întâlnit membrii familiilor regale și șefi de stat, a vizitat până și Parlamentul European.
ASIMO face parte din programul Honda pe termen lung de cercetare și dezvoltare în robotică și mobilitate umană. Scopul Honda este de a dezvolta un robot care va fi capabil să ajute oamenii în viața de zi cu zi, un robot care va prelua unele dintre sarcinile care ne-ar ajuta să avem o viață mai ușoară și mai placută.
Avantajele unui astfel de robot umanoid ar putea să nu fie limitate la mediul de acasă, ar putea include orice situație în care oamenii ar avea nevoie de ajutor și asistență.
Honda își concentrează acum cercetarea în zona de dezvoltare a informației precum și pentru îmbunătățirea înțelegerii interacțiunii ideale și a relației între om și roboții umanoizi.
SURSA: Honda