“Am discutat despre contractele colective şi individuale de muncă, iar noi dorim ca garanţiile colective să rămână la un nivel acceptabil astfel încât rolul sindicatelor să nu fie pus în discuţie. Milioane de salariaţi, atât din sistemul public, cât şi din cel privat, sunt interesate de discuţiile legate de contractile de muncă”, a spus Sârbu.
El a precizat că mesajul transmis de preşedintelui Băsescu a fost unul de susţinere a obiectivelor în condiţiile în care nu afectează modernizarea statului. “Noi nu credem că păstrearea garanţiilor colective şi a rolului sindicatelor s-ar opune modernizării statului”, a arătat preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României.
UNPR vrea să participe decisive în acest an la asigurarea stabilităţii sociale. În  plus, reprezentanţii Uniunii vor susţine anul acesta “adoptarea taxei de solidaritatea, stabilirea în mod clar prin Codul Muncii ca rolul sindicatelor să nu fie afectat, precum şi revenirea slariilor bugetarilor la nivelul de la 30 iunie 2010”.

Te-ar putea interesa și: