Aceasta este opinia lui Dominique Strauss-Kahn, seful Fondului Monetar International, care a aratat ca unele tari de pe continentul asiatic vor avea un rol major odata ce primele semne ale iesirii din criza vor aparea.

„Cateva economii asitaice sunt foarte dinamice si dispun de resurse importante. Cand se va declansa procesul de relansare, aceste economii vor merge mai bine decat altele”, a declarat Strauss-Kahn.

Acesta estimeaza ca in 2010 cresterea economica a tarilor asiatice va fi mai mare de 5%, fata de 2,7% cat este estimata pentru 2009.

Seful FMI nu a precizat care sunt acele tari care vor deservi drept locomotive ale relansarii economiei mondiale, insa analistii au tras concluzia ca este vorba in special de China si India.

Cu toate acestea Dominique Strauss-Kahn a tinut sa faca o precizare: revenirea din criza  atarilor asiatice nu va avea loc inaintea tarilor din Occident.

„Tarile asiatice nu-si pot reveni in timp ce restul lumii se afla in continuare intr-o stare deteriorata”, a declarat oficialul FMI.