„În ultimele luni, s-au înregistrat progrese în materie de digitalizare pentru piaţa românească de asigurări, aşa cum am fi văzut în mod normal în câţiva ani. Potrivit analizelor, avantajele digitalizării sunt: reducerea timpului, transparenţa proceselor, siguranţa, îmbunătăţirea experienţei utilizatorului, reducerea costurilor şi altele”, a spus Valentin Ionescu, la conferinţa UNSICAR -Tendinţele de transformare digitală care au deja impact în remodelarea lanţului valoric în asigurări.

Asigurarea cibernetică adaugă valoare

El a declarat că asigurarea cibernetică adaugă valoare, creşte rezilienţa, scade impactul financiar.

„Asiguratorii, dar si intermediarii, trebuie stimulaţi să îşi evalueze riscurile cibernetice, dar şi să monitorizeze continuu menţinerea măsurilor împotriva acestor riscuri. Odată cu digitalizarea asigurătorii şi intermediarii trebuie să ofere consultanţă, inclusiv juridică, în ceea ce priveşte produsele de asigurări”, a spus Valentin Ionescu.

El a menţionat că Autoritatea de Supraveghere Financiară asigură monitorizarea pieţei asigurărilor pentru a identifica soluţii tehnologice inovatoare, implementate de companiile de asigurări, pentru a răspunde contextului actual, caracterizat de criza generată de COVID-19, şi pentru a respecta drepturile consumatorilor de produse de asigurare.

„Site-ul web al grupului InsurTech HUB a fost actualizat constant şi s-a menţinut o legătură strânsă între membrii InsurTech HUB şi ASF. Zona de Fintech Hub de pe site-ul ASF a fost implementată, de asemenea, pentru a susţine noile tehnologi”, a mai declarat Valentin Ionescu.