Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) decis sancţionarea societăţii City Insurance cu amendă în cuantum de 100.000 de lei, după ce a constatat o serie de încălcări ale legii privind metodologia de calcul a rezervelor tehnice, potrivit unui comunicat remis miercuri Agerpres.

“În urma controlului efectuat au fost constatate o serie de încălcări ale Legii 237/2015 privind metodologia de calcul a rezervelor tehnice. Totodată, Consiliul ASF a stabilit în sarcina asigurătorului obligaţia de a implementa măsuri de natură operaţională şi prudenţială pentru remedierea deficienţelor constatate în cadrul acţiunii de control periodic, cu privire la modalitatea de lichidare a dosarelor de daună şi la diminuarea nivelului unor riscuri identificate, măsuri care trebuie implementate până la finalul anului 2020”, se menţionează în comunicat.

Alte decizii luate de ASF în ședința de miercuri

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul ASF a mai aprobat încetarea mandatului Fondului de Garantare a Asiguraţilor, în calitate de administrator temporar la Societatea Euroins România Asigurare Reasigurare SA. Totodată, Consiliul ASF a aprobat norma privind prorogarea unor termene privind raportările, publicarea informaţiilor publice şi transmiterea altor documente către Autoritatea de Supraveghere Financiară în domeniul asigurărilor, ca urmare a situaţiei generate de Covid-19 şi instituirii stării de urgenţă în România.

Tot în şedinţa de miercuri, Consiliul ASF a aprobat norma privind modificarea temporară a limitei maxime aplicabile investiţiilor fondurilor de pensii private în titluri de stat, norma privind utilizarea activului personal al participantului la un fond de pensii ocupaţionale, precum şi norma privind aderarea şi evidenţa participanţilor la fondurile de pensii ocupaţionale.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat modificarea actului constitutiv al societăţii Gothaer Asigurări Reasigurări SA ca urmare a reducerii capitalului social cu suma de 25 milioane lei, de la valoarea de 84,79 milioane lei la valoarea de 59,79 milioane lei.

ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.