Primul a încasat într-un an 300 de milioane de dolari, în vreme ce al doilea s-a ales cu doar 160 de milioane! Când vor depune declarațiile de venit, în 2016, cei doi vor preciza că o mare parte din această sumă a fost obținută de pe urma duelului care a avut loc în 2 mai, la Las Vegas, și în care Mayweather s-a impus prin decizie unanimă.

 

Despre învingător știm că este un fel de Gigi Becali al boxerilor, gata oricând să dea declarații belicoase, cu sau fără noimă, să facă un pic de pușcărie sau să apară cu sacoșa de bani în public, încercând să demonstreze faptic cât are el și nu au ceilalți. Un pic de diferență ar fi la capitolul donații, acolo unde, dacă ar fi să ne luăm după Gigi, el este campion mondial, în vreme ce Floyd, care nu a descoperit încă binefacerile spirituale ale Muntelui Athos, se mai întreabă din când în când: „De ce ar trebui să donez eu bani Africii? Ce-a făcut Africa pentru mine?”

Chiar și cu această imagine incorectă politic, Floyd reușește să câștige într-un an vreo 0,2% din PIB-ul României, pentru că este un băiat care se vinde și se lasă vândut bine. Fără îndoială un boxer talentat, Mayweather a știut cu cine, când și, mai ales, pentru ce să se bată. A avut multe lupte cu sens unic, în care și-a învins adversarii doar din echipament, sporindu-și însă palmaresul, și puține lupte de anvergură, pe care le-a pregătit temeinic, astfel încât planeta să nu se mai învârtă la ora disputării lor. Să ne amintim că duelul cu Pacquiao s-a purtat prin ziare ani buni, timp în care Floyd îi dădea întruna cu testul antidoping, în vreme ce Manny spunea că este doar o chestiune de Money. Pus la dospit, interesul a crescut atât de mult, încât americanii ar fi dat bani de la ei doar-doar să-și vadă eroul rupându-i fălcile insolentului filipinez. Și până la urmă chiar au dat destui, având în vedere că Showtime și HBO și-au dat mâna și au pus-o de un pey-per-view de aproape 100 de dolari, preț aiuritor de mare, dar pe care patrioții l-au plătit.

Mayweather și-a anunțat apoi retragerea definitivă – pentru că de retras, s-a mai retras o dată – și l-a ales ca ultim partener pe Andre Berto, un pugilist respectabil, dar care pierduse de trei ori în ultimele șase partide. Practic, victima perfectă pentru ca Floyd să ajungă la 49 de victorii consecutive și să iasă de pe scenă invincibil, așa cum a mai făcut-o înaintea sa doar legendarul Rocky Marciano. Așadar, intrarea în legendă s-a făcut, mai rămâne de văzut cine va plăti pentru ieșirea din ea.