Armata rusă a doborât patru rachete de fabricaţie americană deasupra regiunii Belgorod

Conform autorităților de la Moscova, armata rusă a doborât patru rachete aer-sol de tip HARM, de fabricaţie americană, construite pentru atacarea echipamentelor electronice.

Totodată, Ministerul rus al Apărării subliniază că rachetele au fost doborâte în ultimele 24 de ore în spaţiul aerian al Rusiei, deasupra regiunii Belgorod, conform informațiilor preluate de reuters.com

Un responsabil din regiunea Belgorod a declarat pentru sursa menționată că o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite, duminică, în atacuri cu obuze lansate de Ucraina.

Kievul a lansat duminică o serie de atacuri armate asupra teritoriul Rusiei

Amintim că autoritățile ucrainene au lansat duminică, 18 decembrie, o serie de atacuri armate asupra teritoriul Rusiei. Astfel, o persoană a fost ucisă duminică şi alte cinci rănite în tiruri ucrainene asupra regiunii ruse Belgorod,  de la frontiera cu Ucraina, potrivit informațiilor transmise pe Telegram de guvernatorul regiunii, Viceslav Gladkov.

Conform oficialului rus, tirurile ucrainenilor au vizat orașul Belgorod, capitala regională, provocând patru răniţi, precum şi un district situat în apropiere, unde „există din nefericire un mort şi un rănit”.

Geamurile mai multor imobile au fost sparte şi 14 case au fost avariate

Mai mult, geamurile mai multor imobile au fost sparte şi 14 case au fost avariate, a mai precizat Gladkov.

Astfel, localităţile şi infrastructurile din regiunea aflată la granița cu Ucraina au de suferit frecvent din cauza tirurilor lansate de Kiev, adesea mortale, atribuite de Moscova armatei ucrainene. Capitala regională Belgorod a fost lovită direct în mai multe rânduri, scrie AFP.

Guvernatorul a anunţat la sfârşitul lui noiembrie că o linie de fortificaţii este în construcţie la frontieră, fără a preciza nici lungimea, nici locul în care se află.

Oficialii ucraineni au declarat că Rusia a tras peste 70 de rachete vineri, într-unul dintre cele mai grele atacuri ale sale de la invazia Kremlinului din 24 februarie, forţând întreruperi de urgenţă ale serviciilor de utilităţi la nivel naţional şi întrerupând accesul la căldură şi apă.

Ulterior, în cursul zilei de duminică, alimentarea cu căldură a fost refăcută în Kiev, capitala Ucrainei, care adăpostea aproximativ trei milioane de oameni înainte de război.