Generalii au intrat în „gura” lui Dan Negru

Într-o postare pe Facebook despre conflictul din Israel, Dan Negru a scris că generalii care își dau cu părerea pe la televizor sunt răspândaci de panică care aruncă știri alarmiste.

Cunoscutul om de televiziune a spus că l-a ascultat pe un general care vorbea despre o invazie iminentă care l-a ținut în fața ecranului ore în șir fără ca invazia să se producă. Mai mult, „oștenii” noștri vorbesc cu prea mare ușurință despre cel de-al treilea război mondial, a spus Dan Negru

„Armata română a ajuns răspândac de panică cu generali părtași la știri alarmiste. Săptămâna trecută, generalii apăreau pe ecranele unde breaking news era <<în CÂTEVA ORE urmează o invazie iminentă>>.

Am stat orele alea lipit de ecrane. Au trecut ore, apoi zile. Iar n-au nimerit-o” a scris prezentatorul de la Kanal D.

Armata să fie factor de echilibru

Negru a mai comentat că armata ar trebui să fie un factor de echilibru în societate și nu ar trebui să facă pronosticuri ca la pariurile sportive sau … păcănele.

„Opiniile despre război nu-s pariuri sportive. Nu-s păcănele. Poate iese, poate nu. Armata română nu are voie să fie părtașă prin generalii ei la breaking news-uri care anunță al treilea război mondial! Televiziunile, media sunt afaceri private, câștigă bani din panică, e treaba lor. Armata, NU!

Armata se vrea a fi factorul de echilibru în societate! „Sprijinul cel dintâi și cel de pe urmă al unui neam”așa cum o definea Simion Mehedinți. <<Generalii-păcănele>> sunt departe de echilibru. De când cu războaiele, sunt vedete. Dacă așa arată conducătorii de oști din Armata Română, Am sfeclit-o!” a scris Dan Negru.

Reacțiile la postarea nu s-au lăsat așteptate și au venit cu duiumul. Cei mai mulți i-au dat dreptate prezentatorului. Dan Fer a scris: „Armata romana nu face altceva decât sa reflecte societatea românească,plagiata,corupție generali la apelul bocancilor ptr la fel ca în politie se fac și în armata avansarile”.

Florin Banu crede că: „Așa arată după trecerea în rezervă, cât sunt activi sunt cei mai mari strategi și tacticieni!! De altfel, l-am văzut cu toții pe un general activ comentând doct un joc video!”

În timp ce Maria Cristea spune că generalii care apar la TV sunt securiști: „Aia nu sunt militari de cariera. Sunt securistoizi de la SRI sau dgia cu acoperire de militari. Fac parte din planul de dezinformare”.