Dacă în ţările din Europa de Vest o centrală se schimbă o dată la opt ani, în ţara noastră acestea sunt ţinute chiar şi 20 de ani, dacă nu se strică. Atunci când o reparaţie este mai costisitoare se ia în calcul schimbarea centralei, spun oficialii Ariston Thermo România. O centrală veche nu oferă însă aceeaşi eficienţă şi tehnologie precum una nouă. 
 “Dacă la prima achiziție clienții sunt interesați cu precădere de detalii precum silențiozitate sau încălzirea rapidă a apei calde menajere, în cazul înlocuirii, conectivitatea, reducerea consumului și serviciile post-vânzare sunt principalele criterii de cumpărare“, spune  Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România. 

Acesta a mai adăugat că, în ultimii 5 ani, piața de înlocuire a centralelor termice a crescut treptat, ajungând la aproximativ 35% din totalul vânzărilor. Dacă în trecut majoritatea cumpărătorilor era reprezentată de gospodării la prima achiziție, de cele mai multe ori debranșate de la sistemul centralizat de încălzire, astăzi piața este susținută de clienți care au instalat pentru prima dată o centrală termică în urmă cu 10- 15 ani și suntdeja la cea de-a doua achiziție. De asemenea, un procent destul de important este reprezentat și de proiectele rezidențiale, segment aflat într-o creștere accelerată. 

“Am observat, în ultima perioadă, un trend pozitiv al pieței care se datorează atât faptului că am ajuns în perioada de înlocuire a centralelor montate acum 10-15 ani, cât și dezvoltării de proiecte rezidențiale în zone importante din țară. Ne așteptăm ca această creștere să continue și în perioada următoare, deoarece înlocuirile de echipamente de încălzire vor fi din ce în ce mai multe, dar luăm în calcul și extinderea rețelei de gaz din zonele rurale, care automat va aduce un val de noi clienți”, a continuat reprezentantul Ariston Thermo România. 

Modele noi

Ariston a lansat recent o noua gamă de produse One. Aceasta este formată din trei modele de centrale termice pe gaz – Alteas One, Genus One și Clas One. Potrivit afirmațiilor companiei, noua gamă răspunde cerințelor pieței cu privire la confort, durabilitate, eficiență și conectivitate. În plus, cele trei modele dispun de funcții inteligente care oferă un consum scăzut și performanțe ridicate. Printre acestea se numără cea de autodiagnoză, confort și auto. De asemenea, noile modele oferă și un sistem de control al aprinderii ce poate auto-detecta tipul de gaz și debitul acestuia, oferind încălzire constantă, control avansat și performanțe în orice condiții, dar și un nou schimbător de căldură, XtraTech, patentat Ariston, realizat din oțel-inox, conceput pentru a garanta un grad ridicat de anduranță pe întreaga sa durată de viață. Modelul Alteas One are Wi-Fi integrat, iar celelate modele pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului. Un alt element pe care Ariston pune accent este garanția produselor. Astfel, noile modele One oferă garanție de până la 7 ani.