Acţionarii Ardaf Bucureşti (ARDF) au hotărât, miercuri, majorarea capitalului social cu 45,15 milioane de lei, la 351,91 milioane de lei, prin aport de numerar, pentru susţinerea activităţii şi respectarea prevederilor legale din domeniul asigurărilor.

Infuzia de 45,15 milioane de lei este a doua operaţiune de majorare a capitalului social al asigurătorului aprobată în cursul acestui an, după ce, în februarie, acţionarii Ardaf au adoptat o decizie similară, al cărei cuantum s-a ridicat la 51 milioane de lei.

Majorarea de 51 milioane de lei încă nu a fost operată în capitalul social al asigurătorului, care se ridică la 306,76 milioane de lei, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti.

Ardaf va avea, la finalul celor două operaţiuni de majorare, un capital social de 402,9 milioane de lei, unul dintre cele mai ridicate în rândul asigurătorilor locali. Operaţiunea de majorare a capitalului va fi însoţită de emiterea a 451,5 milioane de titluri Ardaf, cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Noile acţiuni vor fi oferite spre subscriere acţionarilor Ardaf la valoarea nominală cu respectarea drepturilor de preferinţă în termen de o lună de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial.

Ardaf şi-a început activitatea în anul 1992 şi este controlată indirect de Generali PPF Holding, care a intrat în acţionariatul asigurătorului român în iunie 2008, când a preluat de la PPF Alpha Limited 72,75% din acţiuni, pe care compania le controla prin intermediul Iberian Structured Investments (Olanda).

SURSA: Mediafax