ArcelorMittal va investi 43 de milioane de euro la combinatul de la Hunedoara pentru construirea unui laminor, proiectul făcând parte dintr-un program de investiţii derulat până în 2011.

“ArcelorMittal a decis să continue planul său de investiţii la Combinatul din Hunedoara, în ciuda climatului economic dificil, pentru a asigura sustenabilitatea companiei pe termen lung. Scopul acestui program de investiţii este atât de a asigura materiile prime necesare pentru unităţile noastre de producţie a ţevilor din România, cât şi creşterea competitivităţii produselor noastre la nivel internaţional”, a declarat Andre Bock, vicepreşedinte al grupului şi Chief Technical Officer ArcelorMittal Long Carbon Europe, citat de Mediafax.

O altă componentă importantă a programului de investiţii vizează producţia de bunuri semifinite, care reprezintă materie primă pentru ArcelorMittal Tubular Products Roman. Oficialii ArcelorMittal speră astfel ca banii investiţi să ducă la o creştere a producţiei de oţel lichid la un total de 700.000 de tone pe an, la nivelul companiei, se precizează într-un comunicat al companiei.

ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic din lume, deţine în România combinatele siderurgice de la Galaţi, Iaşi, Hunedoara şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi o companie de construcţii.

SURSA: Mediafax