Potrivit acestor documente publicate vineri pe pagina de Internet a FAS, ArcelorMittal va vinde compania Severny Kuzbass, care operează două mine de cărbune în Siberia, către traderul privat de cărbune National Fuel Company. FAS nu precizează care este valoarea tranzacţiei şi nici care sunt motivele care stau la baza vânzării.

ArcelorMittal a cumpărat cele două mine în 2008 de la producătorul rus de oţel Severstal pentru 652 milioane de dolari, an în care au produs o cantitate combinată de 1,8 milioane tone. În 2013, însă, producţia a scăzut la 677.000 de tone. Cărbunele provenit de la aceste mine este utilizat de combinatul siderurgic ArcelorMittal Kryvyi Rih din Ucraina.

Această tranzacţie vine într-un moment în care economia Rusiei suferă de pe urma deprecierii rublei, scăderii preţului petrolului şi sancţiunilor occidentale impuse pentru rolul Moscovei în criza din Ucraina.

ArcelorMittal, prezentă şi în România, este cea mai mare companie siderurgică şi minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de ţări. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru). AGERPRES

Te-ar putea interesa și: