ArcelorMittal Galaţi a anunţat finalizarea unei investiţii de mediu în valoare de 20 milioane de dolari. Astfel, compania a finalizat instalaţia de desprăfuire de la Oţelăria numărul 1.

În urma acestei investiţii, emisiile de praf produse de Oţelăria numărul 1 se vor reduce cu aproximativ 95%, au anunţat reprezentanţii companiei.

“Inaugurarea acestui obiectiv deosebit de important demonstrează nu numai angajamentul nostru de a ne conforma cu normele de protecţie a mediului, dar este şi o garanţie solidă a consolidării sustenabilităţii operaţiunilor fluxului primar de la Galaţi”, a declarat Augustine Kochuparampil, CEO al ArcelorMittal Galaţi.

Instalaţia a fost pusă în funcţiune la mijlocul lunii ianuarie 2009, în concordanţă cu acordul cu autorităţile referitor la programul de conformare la normele de mediu.

Lucrările de la instalaţia de desprăfuire a Oţelăriei nr. 1 au început anul trecut, ca parte a programului de investiţii al companiei. Tot în 2008, compania a realizat modernizarea filtrelor de la cuptoarele de var nr. 1 – 3, o investiţie evaluată la aproximativ 4,1 milioane dolari, reducând astfel emisiile de praf. În plus, un echipament de desprăfuire a fost instalat la Fabrica de Var nr. 2, în urma unei investiţii de 2,57 milioane dolari, iar un echipament de analiză a gazului a fost instalat la Laminorul de Tablă Groasă nr. 1. De asemenea, compania a finalizat modernizarea echipamentelor la Furnalul nr. 4, cu o investiţie de 1,57 milioane dolari, a mai anunţat compania.

ArcelorMittal Galaţi a realizat investiţii de mediu de 130 milioane dolari începând din 2001 până în 2008.

ArcelorMittal, una dintre cele mai mari companii siderurgice din lume, are operatiuni în peste 60 de ţări. Grupul deţine pe piaţa locală patru combinate siderurgice în România, la Galaţi, Roman, Iaşi şi Hunedoara, precum şi operatorul portuar Romportmet Galaţi şi divizia autohtonă a ArcelorMittal Construction.

În 2008, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 124,9 miliarde dolari şi o producţie brută de oţel de 103,3 milioane de tone, reprezentând aproximativ 10% din producţia mondială de oţel.

SURSA: ArcelorMittal