Un vaccin înseană „prevenire și crează imunitate”, însă șeful DSU nu exlcude și posibilitatea unui tratament.

„Cel mai bine, la acest moment, ar fi o vaccinare rapidă, dacă vreți să luați acest lucru cronologic, pentru că vaccinarea înseamnă prevenire și creează imunitatea.

Bineînțeles, dacă apare un tratament este foarte bine, dar rămâne soluția optimă să avem un vaccin eficient care să fie folosit pe plan mondial, care să limiteze răspândirea virusului”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Peste 1000 de oameni vindecați și niciun tratament

Totodată, șeful DSU a vorbit și despre existența unui tratament.

Potrivit acestuia, deși peste 1200 de români au reușit să se vindece, încă nu există un tratament pentru coronavirus. De asemenea, nu există o serie de medicamente care pot fi considerate „100% eficiente”:

„Încă nu avem un tratament 100% ca impact. Se folosesc medicamente care pot fi de un ajutor, dar nu există medicamente despre care să spunem că sunt 100% eficiente. Sunt unele care au tratat, dar se fa cercetări. Există două modalități de testare: testul și a doua e prin computer tomograf, care ne arată că plămânii au aspect de infecție cu COVID. Testele rapide care sunt pe bază de anticorpi nu sunt eficiente, trebuie teste PCR, dar acestea durează”, a adăugat Arafat.