Secretarul de stat Raed Arafat i-a atenţionat, joi, pe români să nu cumpere medicamente de pe internet sau de la persoane necunoscute.

„Oamenii să nu procure nimic ca medicamente de pe internet sau de la persoane necunoscute sau de la circuite altele decât circuitele oficiale, întrucât contrafacerea medicamentelor, adică să vinzi medicamente contrafăcute care pot arăta exact ca medicamentele originale este o problemă veche şi există”, a subliniat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat asupra acestei probleme.

„Oricând există problemă cu aprovizionarea cu un anumit tip de medicament, apar astfel de situaţii. Aşa că atenţionarea noastră către populaţie este să nu achiziţioneze medicamente de niciun fel de pe internet sau de la persoane necunoscute. Să meargă doar pe linia oficială”, a adăugat Raed Arafat.

Arafat, despre restricții noi în Capitală

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit și despre măsurile pe care intenționează să le adopte autoritățile pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus. Acesta a explicat faptul că decizia privind introducerea de noi restricții în Capitală nu este luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU decât la o eventuală propunere înaintată de DSP București.

„Din ce știu, și am avut o discuție cu Prefectul Capitalei în acest sens, a început o intensificare a controalelor. Dacă Direcția de Sănătate Publică București vine cu propuneri de noi măsuri, astea pot fi discutate în CNSU”, a precizat Arafat, în contextul în care Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că va efectua controale inopinate în București, în diferite zone și instituții, pentru a se asigura personal că regulile sanitare sunt respectate.

Declarațiile prefectului vin în contextul în care viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, Vlad Voiculescu, a declarat marți că va discuta cu primarul general despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

Voiculescu spune că secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de covid, ridică semne de întrebare.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea