Trei directori executivi ai companiei de diamante Damas International din Dubai, „Fraţii Abdullah”, datorează companiei 99,4 milioane de dolari şi contravaloarea a aproape două tone de aur, după ce au retras neautorizat bani şi metale preţioase din rezervele societăţii, transmite Reuters.

Ei trebuie totodată să plătescă amenzi în valoate totală de trei milioane de dolari către autorităţile din Dubai şi au primit interdicţie de a ocupa funcţii de conducere în vreo companie din Centrul Financiar Internaţional din Dubai (DIFC) timp de zece ani.

Compania va fi sancţionată cu demiterea şi înlocuirea consiliului de administraţie, dar şi cu înăsprirea procedurilor de audit şi cu o amendă de peste 700.000 de dolari.

Autoritatea pentru Servicii Financiare din Dubai a anunţat duminică rezultatele unei investigaţii care a determinat că board-ul companiei nu şi-a exercitat corect responsabilităţile de guvernanţă corporatistă după ce a aflat că cei trei directori executivi au retras neautorizat bani şi aur din rezerve.

Potrivit instituţiei, „Fraţii Abdullah”, Tawhid, Tawfique şi Tamhid, directori la Damas, datorează companiei 99,4 milioane de dolari SUA în numerar şi contravaloarea a 1.940 kilograme de aur, adică circa 71 milioane de dolari la preţurile actuale.

SURSA: Mediafax