Potrivit sursei citate, este vorba de o femeie în vârstă de 53 de ani, din Constanța, care a călătorit în Austria și Germania. Aceasta este de profesie medic de laborator si a fost confirmată pozitiv cu coronavirus prin intermediul unui test care a fost lucrat într-o rețea medicală privată.

Similar, cazul 99 este al unui bărbat în vârstă de 54 ani, din Constanța. Este vorba de soţul femeii considerate cazul 98, testul fiind lucrat tot în rețea privată. Cei doi s-au întors în data de 7 martie 2020 din Viena.

Între timp, autorităţile au anunţat că vor reevalua setul de măsuri de prevenţie. DSU precizează că intrarea în Scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Grupul pentru comunicare strategică al DSU precizează că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu există confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

• Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităților colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.