"Anul viitor vom aduce înapoi în SUA o parte din producţie", a declarat Tim Cook. "Aceasta nu înseamnă că Apple va produce computere, ci că vom lucra cu parteneri care vor investi banii noştrii", a afirmat Cook, adăugând că doar una din liniile actuale de computere Mac va fi produsă în exclusivitate în SUA.

Până la sfârşitul anilor 1990, Apple producea şi asambla multe din produsele sale în SUA. În prezent, însă, produsele marca Apple sunt asamblate de contractori de peste hotare care profită de costurile reduse cu mâna de lucru în Asia.

Tim Cook nu a precizat care este linia de computere care va fi produsă în SUA şi nici care este statul în care vor fi asamblate. Cu toate acestea linia de producţie din SUA va reprezenta doar o mică parte din producţia totală a Apple, în condiţiile în care în prezent vânzările de telefoane iPhone şi tablete iPad depăşesc cu mult vânzările de computere.

Costurile reduse cu mâna de lucru au fost unul din factorii principali pentru care producătorii americani au mutat producţia în China însă în condiţiile creşterii salariilor şi a costurilor cu transportul în China, avantajul faţă de SUA s-a redus. În consecinţă o serie de mari companii americane precum Caterpillar Inc. şi General Electric Co. au anunţat că au decis să aducă acasă o parte din producţia din străinătate.