Apple şi Google sunt „cele mai admirate companii” din lume, potrivit unui studiu realizat de Hay Group şi Fortune, care a inclus 667 de companii din mai multe domenii.

Revista Fortune şi compania de consultanţă Hay Group au încheiat un parteneriat pentru a realiza topul companiilor americane incluse în Fortune 1.000 şi în clasamentul internaţional Fortune Global 500.

Ierarhizarea companiilor s-a făcut de către un panel format din 4.170 de directori de companii şi specialişti ai mediului de business.

Apple a primit cel mai mare scor, ocupând primul loc în top pentru al treilea an la rând. Compania a vândut 250 de miliaone de iPoduri, 43 de milioane de iPhone-uri şi 32 de milioane de iPod Touches, iar lansarea iPad-ului a fost văzută drept pionerat care va schimba industria.

Pe locul al doilea s-a clasat gigantul Google, datorită poziţiei de lider de piaţă, dar şi graţie evoluţiei pozitive a YouTube.

Retailerul online Amazon, care anul trecut nu s-a aflat nici în primele 50 de companii din clasament, a reuşit să ocupe poziţia a cincea, ca urmare a popularităţii în creştere a dispozitivului Kindle.

Top 10

Procter & Gamble, Toyota, Goldman Sachs, Wal-Mart şi Coca-Cola s-au regăsit în topul primelor zece cele mai apreciate companii la nivel global.

Compania UPS a fost recunoascută, conform aceluiaşi raport, ca fiind compania cu cele mai bune rezultate în zona de responsabilitate socială.

Pe de altă parte, compania Nike a fost percepută ca având linia de business cel mai bine amplasată, urmată de McDonald’s şi Intel, companii care au cel mai bun potenţial de extindere la nivel global.

SURSA: Mediafax