Anul acesta se împlinesc zece ani de la lansarea primului telefon Apple, iar americanii vor să prezinte un telefon special. De la modelul iPhone 6, lansat în urmă cu doi ani, telefoanele nu au venit cu nimic nou în privinţa designului, însă iPhone 8 va fi inedit. Telefonul va avea un ecran OLED edge-to-edge şi o carcasă din sticlă. Alte caracteristici include un procesor A11 mult mai rapid, cameră foto şi Touch iD integrate în ecran şi încărcare fără fir. Fanii se aşteaptă ca după eliminarea portului jack pentru căşti, Apple să elimine şi butonul Home. 

În trimestrul care s-a încheiat la 31 decembrie 2016, Apple a vândut 78,29 milioane telefoane iPhone, faţă de 74,78 milioane în perioada similară a lui 2015 şi peste cele 77,42 milioane unităţi prognozate de analiştii de la FactSet StreetAccount. 

Telefoanele iPhone constituie cel mai important produs pentru Apple, fiind responsabile pentru 70% din afacerile companiei. Potrivit firmei de cercetare de piaţă Strategy Analytics, în ultimul trimestru al anului trecut grupul sud-coreean Samsung Electronics a fost devansat la Apple din poziţia de cel mai mare producător mondial de smartphone, o premieră în ultimii cinci ani. Strategy Analytics estimează că în perioada octombrie-decembrie 2016 Samsung a vândut 77,5 milioane smartphone-uri şi a controlat 17,7% din piaţa mondială în timp ce Apple a vândut 78,3 milioane smartphone-uri şi a avut o cotă de piaţă de 17,8%.