Grupul informatic american Apple vrea să lanseze luni un nou serviciu de streaming muzical, prin care se poate asculta muzică direct de pe internet fără o descărcare prealabilă, în ideea de a concura cu jucătorii dominanţi pe această piaţă precum Spotify sau Pandora, transmite AFP. Analiştii se aşteaptă ca noul 'Apple Music' să fie prezentat de Apple la conferinţa anuală a dezvoltatorilor (World Wide Developers Conference), care va debuta luni la San Francisco începând cu ora locală 10,00 (17,00 GMT).

Prezent duminică la Cannes, preşedintele Sony Music, Doug Morris, a confirmat că Apple va dezvălui luni un nou serviciu de streaming muzical. 'Apple Music va fi o companie de streaming. Cred că va face valuri şi va avea un efect asupra întregii industrii', a spus Doug Morris. Analistul Gartner, Van Baker, este de părere că Apple a intrat puţin cam târziu pe piaţa de streaming muzical însă aceasta ar putea să nu aibă importanţă în condiţiile în care are suficiente fonduri pentru publicitate şi aproximativ 800 de milioane de carduri de credit legate deja de conturile de iTunes.

Apple este un nume recunoscut pentru achiziţia de muzică descărcată de pe Internet graţie magazinului online iTunes. Însă consumatorii se îndreaptă din ce în ce mai mult spre streaming muzical, unde jucătorii importanţi sunt suedezii de la Spotify sau radioul american Pandora Media şi chiar şi site-ul de video Google YouTube, utilizat de pasionaţii de muzică. Aproximativ 41 de milioane de persoane din întreaga lume plătesc în prezent pentru streaming muzical oferit de Spotify, Pandora sau Deezer iar veniturile din abonamente au crescut anul trecut cu 39% până la 1,6 miliarde de dolari, potrivit Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI).

Potrivit zvonurilor care în mod tradiţional preced evenimentele organizate de Apple, noul serviciu de streaming muzical al grupului american va combina un serviciu gratuit de radio online o ofertă de ascultare de muzică cu plată, cu un preţ de 10 dolari pe lună, similar celui oferit de Spotify.

Sursa: AGERPRES


Te-ar putea interesa și: